5 angajaţi purtători de Salmonela, vinovaţi de toxiinfecţia de la restaurant din Alba Iulia

Timis Oltean

În urma analizelor realizate la Alba Iulia şi Bucureşti a fost găsit vinovatul pentru toxiinfecţia celor 63 de oameni care s-au aflat printre participanţii la o nuntă într-un restaurant din Alba Iulia.

Din probele de alimente analizate de către DSVSA Alba şi DSP Alba au fost identificată prezenţa bacteriei Salmonela, care poate provoaca intoxicaţii alimentare (soldate cu diaree, febră şi crampe), dar şi boli mai grave.

„În urma analizelor de laborator şi a investigaţiilor noastre au fost identificate 5 persoane purtătoare de Salmonela care prin manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare au generat toxiinfecţia alimentară”, a declarat Horia Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Nunta din 31 iulie a avut 169 de participanţi, din care 63 au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară provocată de Salmonela.

Restaurantul hotelului de lux rămâne închis până la emiterea unui buletin de analize care să conţină garanţia privind dezinfecţia realizată şi securitatea alimentelor.

Conform HG 857 din 2011 art 41 litera a, DSP Alba a sancţionat hotelul cu pricina cu suma de 15.000 lei. În plus DSVSA Alba a amendat hotelul cu încă 7.000 lei.

În urma toxiinfecţiei de la restaurantul respectiv, au fost înmulţite controalele DSVSA Alba. Astfel au fost făcute 257 controale care s-au soldat cu 7 sancţiuni în valoare totală de 4.200 lei.

Comentarii

Comentarii

Comentarii

Adauga comentariul tau

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

4 × one =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

5 angajaţi purtători de Salmonela, vinovaţi de toxiinfecţia de la restaurant din Alba Iulia

Timis Oltean

By

În urma analizelor realizate la Alba Iulia şi Bucureşti a fost găsit vinovatul pentru toxiinfecţia celor 63 de oameni care s-au aflat printre participanţii la o nuntă într-un restaurant din Alba Iulia.

Din probele de alimente analizate de către DSVSA Alba şi DSP Alba au fost identificată prezenţa bacteriei Salmonela, care poate provoaca intoxicaţii alimentare (soldate cu diaree, febră şi crampe), dar şi boli mai grave.

„În urma analizelor de laborator şi a investigaţiilor noastre au fost identificate 5 persoane purtătoare de Salmonela care prin manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare au generat toxiinfecţia alimentară”, a declarat Horia Timiş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba.

Nunta din 31 iulie a avut 169 de participanţi, din care 63 au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară provocată de Salmonela.

Restaurantul hotelului de lux rămâne închis până la emiterea unui buletin de analize care să conţină garanţia privind dezinfecţia realizată şi securitatea alimentelor.

Conform HG 857 din 2011 art 41 litera a, DSP Alba a sancţionat hotelul cu pricina cu suma de 15.000 lei. În plus DSVSA Alba a amendat hotelul cu încă 7.000 lei.

În urma toxiinfecţiei de la restaurantul respectiv, au fost înmulţite controalele DSVSA Alba. Astfel au fost făcute 257 controale care s-au soldat cu 7 sancţiuni în valoare totală de 4.200 lei.

Comentarii

Comentarii

backtotop