Budăi adresează un răspuns profesorilor care solicită salarii mai mari: Nu avem resurse financiare suficiente pentru a satisface toate cererile.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, nu oferă asigurări privind creșterea salariilor pentru profesorii care amenință cu greva generală începând de luni. El subliniază că legea salarizării nu poate fi implementată rapid și că ministerul nu dispune de fonduri suficiente pentru a satisface toate cererile.

Această declarație vine în contextul în care sindicatele din învățământ anunță declanșarea grevei generale, iar personalul medical amenință cu un protest similar începând cu 1 iulie, invocând neactualizarea sporurilor și necesitatea majorărilor salariale în unele categorii. „Cererea lor este justificată, discutăm și suntem deschiși în acest sens. Vom aborda aceste aspecte în cadrul dezbaterilor referitoare la legea salarizării”, a declarat Budăi la Digi24. „Însă, din păcate, nu putem acționa rapid în acest sens. Am primit deja materiale de la toate ministerele de resort, le-am transmis și Băncii Mondiale, efectuăm analize de impact, iar apoi ne așezăm la masa discuțiilor”, a adăugat el. Când a fost întrebat dacă există posibilitatea majorării salariilor profesorilor, Budăi a răspuns: „Aceasta este o chestiune care trebuie discutată în mod serios. Nu fac nicio presupunere până când nu avem analizele de la Banca Mondială și nu purtăm discuții cu Comisia și Ministerul Finanțelor”. „La Ministerul Muncii nu există un fond de resurse pe care să-l împărțim tuturor. Să fim realiști”, a afirmat ministrul. „Toți membrii coaliției și ai Guvernului trebuie să ia o decizie. Este foarte ușor să îți scape de o responsabilitate”, a adăugat el.