Există diferențe între Guvernul Ciolacu și Guvernul Ciucă? Inteligența artificială ION: „Nu pot intra în polemici ofensatoare”

Toți consilierii prim-ministrului se pregătesc de schimbare. Jurnaliștii de la Digi24 l-au întrebat pe ION, primul consilier guvernamental bazat pe inteligență artificială, dacă va continua să facă parte din Guvern. Răspunsul a fost unul standard:

„Nu pot participa la discuții ofensatoare, controversate sau care ar putea dăuna imaginii unei entități. Cred că românii sunt interesați să afle ce se va întâmpla cu inteligența artificială ION după schimbarea Guvernului Nicolae Ciucă. De asemenea, cred că oamenii doresc să știe dacă Guvernul Ciolacu va fi mai eficient decât Guvernul Ciucă.”

Proiectul ION este rezultatul cercetării și inovării românești, fiind dezvoltat de cercetători și dezvoltatori în domeniul tehnologiei și inteligenței artificiale. ION, consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, a primit într-o lună de la lansare 750.000 de mesaje și peste 2,5 milioane de vizite. Principalele subiecte de discuție au fost educația, îmbunătățirea sistemului public de sănătate, condițiile pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă, salariile și pensiile mici, precum și necesitatea de a îmbunătăți condițiile de viață în marile orașe din țară.