Industria videochat-ului din România angajează peste 400.000 de persoane. Șeful ANAF a remarcat că acesta reprezintă un fenomen semnificativ în țară.

Potrivit președintelui ANAF, Lucian Heiuș, industria videochat-ului a cunoscut o explozie în România în ultima perioadă. Într-un interviu acordat la Jurnalul de Seară de la Digi24, el a menționat că există peste 5.000 de companii active în acest domeniu în țară.

Lucian Heiuș a subliniat că ANAF are acces la toate informațiile referitoare la veniturile acestor companii. De asemenea, a precizat că există cinci platforme majore în România care încheie contracte cu firmele din industria videochat-ului, prin intermediul cărora acestea primesc plăți. Veniturile sunt transferate prin bănci și pot fi monitorizate de către autorități. El a subliniat că este vorba despre un fenomen semnificativ în creștere în România.

Președintele ANAF a adăugat că în țară există aproximativ 5.000 de companii cu acest obiect de activitate, ceea ce reprezintă un număr mare. De asemenea, a menționat că aproximativ 400.000 de persoane lucrează în industria videochat-ului, dat fiind faptul că veniturile în acest domeniu sunt semnificative.